Salı, Nisan 28, 2015

{YAŞAM} ALLAH BENİ BÖYLE YARATMIŞ!

     Pucca'dan sonra lugatıma giren son günlerde adeta dilime peleseng olan net, bir o kadar da manidar bir ifade 'Allah beni böyle yaratmış!' 'Ben böyleyim!' in bir başka versiyonu, daha ironiği.

     Sevgili Ezgi, yani hepinizin bildiği Kozmetik Aşığı bloğunun tatlı mı tatlı yazarı beni mimlemiş. Eee konu başlığı 'Allah beni böyle yaratmış!' olunca yazma istediğim daha da arttı desem?! :D Bu benim katıldığım, bloğumda yazdığım ilk mimim :) İlkler önemlidir, unutulmaz... Bu ilki de Ezgi'ciğimin davetine icabet ederek katılmam daha da özel, anlamlı kıldı. 


      Bu duygusal konuşmadan sonra sizi bilinmeyen özelliklerimle başbaşa bırakıyorum. 

#Biraz tembelim mi desem üşengecim mi yok yok aslında her şeyi gözümde büyüten birisiyim desem daha doğru olur. Sürekli erteliyorum. Bu yüzden de blogla ilgili kafamda planladığım, yazmak istediğim, fotoğrafları hazır olan o kadar yazı olmasına rağmen paylaşamıyorum. Ama söz verdiğim gibi bir takım düzen değişikliğine gittim ve artık daha fazla zaman ayırabileceğim :) 


allah-beni-boyle-yaratmis-tembel-lazy-üsengec-ertelemek


#Mükemmelliyetçiyim. Fazlasıyla hem de. Bir şey olacaksa veya yapılacaksa olabildiğince en iyi şekilde olmalı ya da hiç olmamalı. Zaten bu sebepten gözümde büyüyor ya her şey. 

allah-beni-boyle-yaratmis-perfect-perfetness-mukemmmel-mukemmelliyetcilik

#Gittiğim hemen hemen her yere geç kalırım. Hatta erken gittiğim yerler nadirdir. Hep bir telaşla çıkarım evden sonra da haydi koştur koştur yetişeyim diye nefes nefese. 
allah-beni-boyle-yaratmis-late-always-gec-gec kalmak

#Arkadaşlarımla telefonda saatlerce konuşurum. Kulaklık sayesinde bir yandan da yapacağımdan geri kalmam. 

allah-beni-boyle-yaratmis-phonetalk-phone-hours-telefon-konusmak-saatlerce

#Gezmeyi çok severim. Gezeyim, değişik yerler keşfedeyim isterim hep. Dünya turu yapmayı ne kadar istediğimi anlatacak kelime bulamıyorum.

allah-beni-boyle-yaratmis-travel-travelling-world-seyahat-dünya-gezmek-worldtravelling-dünyaturu

#Organizasyoncu gibi çalışırım. Bir toplanma, buluşma olacaksa herkese uyan gün, saat ve yeri bulurum. 'Sen olmayınca toplanamıyoruz.' derler hep arkadaşlarım.

allah-beni-boyle-yaratmis-organize-organizer-organizasyon-organizasyoncu

#Benim olduğum yerde illa ki bir kahve içilir, anladınız siz onu :P


allah-beni-boyle-yaratmis-kahve-turk kahvesi-turkish coffee-fal

#Zor beğenirim. Bir şeyi almam için sadece uygun fiyatlı ve kaliteli olması yetmez benim için. İstediğim modelde ve renkte olacak. Alışverişi severim ama pek yapamıyorum bu nedenden. Ta ki kafamda belirlediğim şeyi bulana kadar tey tey tey...


allah-beni-boyle-yaratmis-like-unlike-begenmek-begenmemek

#7/24 aş eririm :D Beni mütemadiyen 'Ay canım .... çekti, olsa ne güzel yerdik şimdi, nımmm nımmm nımmm, ağzım sulandı valla' derken görebilirsiniz. 


allah-beni-boyle-yaratmis-as ermek-eat-yemek

#Fotoğrafa aşığım. Saatlerce çekim yapabilirim her şeyi unutup.
allah-beni-boyle-yaratmis-photo-photography-fotograf-fotografcilik

#Böceklerden çok korkarım. Ne kadar küçük olursa olsun görmemle çığlık atmam bir olur. Zaten böcek ısırmasına karşı alerjim var.


allah-beni-boyle-yaratmis-fear-insect-korku-böcek-alerji

#Bir şeyleri aynı anda yapmak gibi bir huyum var. 



allah-beni-boyle-yaratmis-doing-at-the-same-time-ayni-anda-yapmak

#Zeytininden rimeline kadar her ne olursa olsun bitmeden yenisini almam. Sadece değişmeyen, sürekli olarak kullandığım şeyleri stoklarım. Biri bitmeden diğerini açmam.


allah-beni-boyle-yaratmis-finish-finished-bitirmek

#Eşyalarımı hor kullanırım. Yok, olmaz! Ben ne kadar dikkat edersem edeyim, ya bir yerinden yırtarım, ya yere düşürür kırarım, koparırım başına gelmeyen kalmaz.


allah-beni-boyle-yaratmis-careless-dikkatsiz

#Korku filmlerini izlemem, izleyemem. 


allah-beni-boyle-yaratmis-fear-film-horror-korku-korku-filmi-korkmak-afraid
  

#Dalından koparılmış inciri çok severim hatta geçen yaz, yazlıkta ağaçtan 1 kilo incir toplayıp yemiştim :D



allah-beni-boyle-yaratmis-incir-fig


#Marketten sebze-meyve almayı sevmem. Pazardan taze taze alırım.

allah-beni-boyle-yaratmis-pazar-bazaar

#Her yaşadığım şehirde tanıdığım, uzun uzun sohbet ettiğim esnaflar vardır. Avm kültürünü bu yüzden pek sevemedim.


allah-beni-boyle-yaratmis-esnaf-avm


#Modayı takip ederim ama sadece kendi beğendiklerimi, kendime yakıştırdıklarımı giyerim.

allah-beni-boyle-yaratmis-fashion-world-moda

#Hani bazı insanlar vardır hatta televizyonda haberlere çıkar, hani insan içinden 'Hay Allah ne kötü tesadüf!' der. İşte bu tarz olaylar benim başıma sık sık gelir. Beni 'Ya ne oldu biliyor musun? Başıma neler geldi?' söylemleriyle duyabilirsiniz.


allah-beni-boyle-yaratmis-bad-luck-sans-sansiz


#Gün içinde su içmeyi unuturum. Bu duruma son vermek için su içmeyi hatırlatan uygulama indirdim telefona. Şiddetle tavsiye ediyorum.


allah-beni-boyle-yaratmis-water-app-su-icme-uygulama

#Bilgisayar oyunlarını çok severim. Favori oyunlarım; GTA (Grand Theft Auto), Guitar Hero, Street Fighter, Tekken,  NFS (Need For Speed)


allah-beni-boyle-yaratmis-game-thegame-play-oyun-oynamak-games


#Film izlemeyi bir hayli seviyorum her ne kadar son zamanlarda pek izleyemesem de. Özellikle romantik komedi türündeki filmleri kaçırmam :)



allah-beni-boyle-yaratmis-film-watch-cinema-sinema-izlemek

#Eskiden ruj kullanmazdım, alışamamıştım bir türlü sevememiştim. Şimdi şimdi kullanır oldum. O zamanlar kendim için doğru rengi bulamamışım.


allah-beni-boyle-yaratmis-lipstick-ruj

#Yaz konserleri bir başka olur benim için! Arkadaşlarımla beraber sesim kısılıncaya kadar şarkı söyler, eğlenirim!


allah-beni-boyle-yaratmis-concert-konser-yaz

#Uykum çok ağırdır. Tam bir uyur konuşanımdır hatta :D Uykudayken konuşurum, sorulanlara çok mantıklı cevaplar veririm ama ertesi gün hiçbirini hatırlamam :D 


allah-beni-boyle-yaratmis-sleep-sleeper-uyku-uyumak-uykucu

#Ne olursa olsun bir şekilde kendim öğrenip yapmaya çalışırım.


allah-beni-boyle-yaratmis-learn-do-it-yourself-kendin-yapmak-ogrenmek

#Son olarak; şahsına münhasır birisi olduğum söylenir. 'Türünün son örneğisin!' diyen arkadaşlarıma selam olsun ;) 


allah-beni-boyle-yaratmis-original-person-unique-sahsına-munhasır-orjinal-turunun-son-ornegii


Umarım hakkını verebilmişimdir ilk mimimin :) Ezgi'ciğim sayesinde ben de çok eğlenerek yazdım :) Tekrardan teşekkür ederim daveti için ;) Siz de eğlenmişsinizdir inşallah :D 

Ben de bu etikete makyajliyorum, süsyoloji ve makyajformüllerini etiketliyorum. Merakla bekliyor olacağım :) 


*Sadece bir  görsel şahsıma aittir.Diğer tüm görseller Google Görsellerden alıntıdır.  Bu yazıda %100 kendi objektif görüşlerim paylaşılmıştır. 


8 yorum :

  1. çok eğlendim okurken :) mutlaka yapacağım tatlım çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım :) Merakla bekliyorum ;)

      Sil
  2. İlkler önemlidir^^ Çok sevindim ben de böyle güzel, akıcı, eğlenceli bir mime önayak olduğum için. Seni mimlemekte bu kadar geç kaldığım için kendimden utanıyor, yazıklar olsun tü sana ezgi diyorum.

    Ayy mükemmeliyetçilik bende de var sanırsam, kardeşimde de. Anneden genetik geliyor olabilir:/ :p

    Dünya turu yapmak benim de küçüklükten beri hayalimdir. Hatta Genç Gezginin Dünya Turu diye bir bilgisayar oyunu vardı, inanılmaz severdim..

    Lise arkadaşlarım arasında ben de hep organizasyonları toplaşmaları düzenleyen ayarlayan kişi olarak bilinsem de üniversitede başkasına el verdim:))

    Okuduğum anda kaşınmaya başladığım fobim sende de varmış. Benim de alerjim var aynı zamanda. Adını bile yazamıyorum bbööğhk aıyk

    Dalından koparıp yiyeceğin bir incir ağacı bulabiliyorsan ne mutlu sana <3 Ben de meyve ağacı görünce uydu gibi çevresinde dönerim

    Esnaf kültürüyle ben Van'da tanıştım. Ne kadar güzel bir şey esnafın seni tanıması, ona göre ürün önermesi vermesi, sohbet etmesi..Lakin buralarda pazar bulamadığımdan sokak manavlarında esnaflarla sohbet ederek alıyorum meyvemi sebzemi. Çok keyifli^^

    Ünlü bi düşünür demiş ki "moda insanın kendine yakışanı giymesidir". Ben de aynen senin gibi modayı takip edip bana uyanı yakışanı alırım

    Su içmeyi ben de hep unuturdum. Günde 1-2 bardak anca içen biriydim hatta, ailem yakın arkadaşlarım zorla içirirdi. Sonra sağlık nedenlerinden dolayı günde 3 litre su içmem gerektiği söylendi doktor tarafından. Ondan beri çalışma masamdan 1 buçuk litre su eksik olmaz. Günde 2 tane ondan bitirmem gerek diye gördükçe içerim. Öyle öyle alıştım

    Needs for speed çok severim ben deee! Ama bayadır oynamıyorum:/ Favorim Sims <3 Kız oyunu:p

    Hahah uyurkonuşur :) Benim dediğim hiç anlaşılmazmış. Sen dışardan gelen sesler duyup bir de mantıklı cevap veriyormuşsun hay maşallah:))

    Hakkını vermek ne demek! Harika olmuş resimlerle de şenlenmiş, ellerine sağlık çok teşekkür ederim tatlımmmmm!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene ne kadar sevindim anlatamam :) Çocuklar gibi desem yeridir :D Öyle deme canım ya, böylesine eğlenceli bir mime nasipmiş demek ki ;)

      İnsanı o kadar yoruyor ki her şeyi mükemmel yapma isteği, başka türlüsü de insanın içine sinmiyor ki ama :)

      Aaa öyle mi? Böyle oyunun varlığından haberim yoktu hemen bakayım ben ben!

      Lisede uğraştığın şekilde eminim yine devam ediyorsundur ki zaten nişanında her şeyle kendin ilgilenmenden belli düğün organizasyonu da harika olacağına hiç şüphem yok ;)

      Iyyyyyyyy hiç sorma canım ya gördüğüm an hem tiksiniyorum hem de korkuyorum :((

      Ağaç bulmak, dalından meyve koparmak ne kadar da zor oldu günümüzde artık, çok yazık gerçekten. Yazlıkta doğayla içiçe olma şansım bir nebze olsun var Allah'tan... Balıkesir'e yolun düşerse, birlikte ağaçtan topladığımız incirleri yeme keyfini yaşarız inşallah :)

      Kesinlikle esnaf gibisi yok! Ne markette ne de avmlerde. Bir hafta gidemeyince ertesi hafta;'Hayırdır? Kötü bir şey yoktur inşallah geçen hafta yoktun.' diye sormaları, ilgilenmeleri filan başka bir şey!

      Ünlü düşünür çok güzel söylemiş valla :) Kendi vücudunu tanımak en önemlisi :)

      Ben de 1,5 lt suyu bitirme hedefi koyuyorum kendime. Bu uygulama da saatte bir su sesi ile hatırlatma yapıyor çok komik :D Su sesini duyunca içesim geliyor Ahahhaha :)

      Game forever :)))

      Ya hiç sorma sorma! Korkuyorum bir gün uykuda konuşma durumu başıma bir iş açacak diye :D

      Asıl ben teşekkür ederim canım benim ;) Davetin sayesinde çok eğlendim ;) Ne kadar çok benzer özelliklerimiz varmış meğer :) Ne de güzel vesile oldu gerçekten :)


      Sil
  3. Çok eğlenceli bir mim olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok eğlendim yazarken :) Çok teşekkür ederim ;)

      Sil
  4. Her maddenin birebir tanığı oldum dört yıl boyunca. Eksiği var fazlası yok! Bazıları yaşarken pek de keyifli olmasa da okurken oldukça eğlenceli olmuş :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ya evet, en iyi bilenlerdensin beni zaten. Ahahhahahaha :D Yazması kolay tabi, bir de o anları yaşarken görmek lazım değil ama :D

      Sil

Fikilerlerini okumaktan keyif alıyorum ^^