Pazartesi, Mayıs 16, 2016

{Yaşam} Kendime Bir Söz Verdim...

    Merhabalar! Bir süredir yoktum yine... Hem aşırı yoğunluk hem de bilgisayarımın günden güne bozulması beni usandırdı diyebilirim sebep olarak. 

    Yoğunluğumun sebebi Mart ve Nisan arasında neredeyse her gün iş başvurusu yapmam. Bazen öyle günler oldu ki 'aaaa ben bugün hiçbir şey yemedim değil mi?' diye kendime sorup bütün gün ağzıma bir lokma bir şey bile atmadığımı farkettim. Ki benden bahsediyorum :) Normal şartlarda mümkün değil yani :) Ama işte stresten aklıma bile gelmediği oldu. İnşallah bu kadar uğraşıma değer. Allah bir kapıyı kapatır diğerini açar. 

    Bilgisayarıma gelecek olursak; aslında benim kendi aldığım bir bilgisayar değil. Eşimin ilk Japonya seyahatinden aldığı Macbook'un ilk serilerinden bir bilgisayar. Benim kendi bilgisayarım bozulduğu için aşağı yukarı 2 yıldır bunu kullanıyorum. 2010 yılında alınmış, 6 yıl olmuş. Açıldığına şükretmek lazım sanırım :D
Macbook'a zor alıştım malum işletim sistemi windows değil. Hadi ona da tamam. Klavyesi Türkçe klave değil. Ki bir filolog olarak çok dikkat etmeye çalışıyorum doğru Türkçe kullanmaya. Başlarda dil seçeneklerine Türkçe'yi ekledim ve o şekilde kullanmaya çalıştım ama 'Ş' yi iki nokta üst üsteden, 'Ö' yü noktadan basmaya çalışmak silip yazmak silip yazmak beni zorlamaya başladı. Bu böyle olmuyor derken eşim sağolsun Apple'dan harici Türkçe klayve almış. Malum illa Apple olmak zorunda yoksa işletim sistemi ile çalışmıyor. Neyse, derken bu klayve güzel oldu istediğim gibi yazabiliyordum. Ama sonradan hem bilgisayar hem ek klavye olması taşınabilir fonksiyonunu kaybetti. Bir yeri olması gerekiyordu. Masaüstü bir bilgisayar gibi oldu. Yine bu böyle olmuyor dedik ve oyun odasında radikal bir karar alarak büyük değişiklikler yaptık. Eşim bana kendi elleriyle masa yaptı. Ve artık benim de kendime ait bir çalışma masam oldu böylece. Oyun odasında büyük bir çalışma masası var ama hem bilgisayar hem klavye hem fare hem ıvır zıvır sığmaz hale gelmişti. Ben hemen düzenimi kurdum kalemliğim, notlarım, bilgisayar, klayve, fare filan. O ara zaten yazılarımı yazmak keyif veriyordu. Ama yine bir şeyler var canımı sıkan. Şimdi macbook her harici elektronik aleti görmüyor, okumuyor. 2 bin küsür çektiğim fotoğraf var blog için, ne fotoğraf makinemi görüyor ne de hard diskimi. Durum böyle olunca içindeki bilgilere başka bir bilgisayar aracılığıyla erişebiliyorum. Başka bilgisayardan resimleri düzenle, kaydet flasha aktar ya da çevrimiçi kaydet diğer bilgisayarda yaz. Diğer bilgisayar eşimle ortak kullandığımız için onun işi varken ben kullanımıyorum tabi bekle. Her zaman bakamadığımdan klasör klasör ara. Şimdiye kadar hep bu döngüde yazabilidim yazılarımı. Sevdiğim için yazmayı, paylaşmayı. Ama bir yerde pes ettim artık! Keyif alamadığımı farkettiğim anda bıraktım. Çünkü; bloğum benim için ticari amaç taşımıyor. Kendime anı olarak kalsın istediğim için açtım bloğumu öyle de devam etsin istiyorum. Keyif almaktan ziyade büyük bir külfete dönüştü artık. Zamanımı çok almaya başladı 2 bilgisayarla yürütmeye çalışmak. 'Bir şeyi ya tam yapacaksın ya da hiç yapmayacaksın!' Tam yapamıyorsam yapana kadar bekleyeceğim.

    Yeni bir bilgisayar bakıyorum, araştırıyorum. Tavsiyeleriniz varsa yazın lütfen. Bana çok büyük bir iyilik yapmış olursunuz. Bir bilgisayar bu zamana  kadar neden mi almadım? Çünkü; kendime bir söz verdim. '.... olay gerçekleşmeden almayacağım!' dedim ve ciddi anlamda çabalıyorum bunun için. Çok az kaldı, yüzdüm yüzdüm kıyıya yaklaştım. Sözümü tuttuğumda yazılarımla burada olacağım. Bir var bir yok olmayacak artık. Burası benim içimi döktüğüm bir günlüğüm gibi. Öyle paylaşmak istedim olan biteni. 

    Güzel günlerde görüşmek dileğiyle...

4 yorum :

  1. Canım benim inşallah gönlüne göre, içine sinen yeni bir işin olur.
    Ne güzel bi yazı olmuş, gerçekten o şartlarda yazmak tam bir külfet olur keyif vermezmiş. İnşallah işini görecek iyi bir laptop bulursun^^ Daha önce de konuşmuştuk yine de yazayım, benimki Sony Vaio, memnunum ama D si yok:/ Annem-babam, eşim Asus kullanıyor ve çok memnunlar. Bilgisayarcı bi aile dostumuza sormuştuk o da Asus önermişti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminnnn inşallah canım :)
      Ya evet bir hayli can sıkmaya başladı artık :( Evet söylemiştin ben de tavsiyen üzerine Asus'un modellerine bakıyorum çoğunlukla :) Bakalım az kaldı :)

      Sil
  2. harikalar . paylaşım için teşekkür ederim

    Bizim blog beklerim

    YanıtlaSil
  3. https://www.cihan7.com Büyük Blog Takip Etkinliğinden geliyorum. TAKİP EDEN HERKESE DÖNÜŞ YAPIP SİTEMDE LİNK VERECEĞİM.

    YanıtlaSil

Fikilerlerini okumaktan keyif alıyorum ^^