Salı, Mayıs 19, 2015

{KOZMETİK} KLORANE YULAF ÖZLÜ KURU ŞAMPUAN

klorane-kuru şampuan-kuru sampuan-dry shampoo-sampuan-şampuan-shampoo-sorumelegininpusulasi-blog-blog yazari-türk blog yazari

     Son zamanlarda gündemi bir hayli meşgül eden, popüleritesi yüksek, piyasaya sürüldüğü andan itibaren fazlasıyla ilgi ve talep gören hayat kurtarıcımız oldu kuru şampuanlar. Bu kuru şampuan hakkındaki bilgilere hemen aşağıda avantajlarını ve dezavantajlarını yazdığım listeye göz atarak ulaşabilirsiniz!

     Hep düşünürdüm; acil bir durum olduğunda, saçımı yıkayacak, kurutacak sonrasında şekillendirecek vaktim yoksa, sular kesikse, hastaysam, gün içinde yağlı saçlarımdan, parlayan saç diplerimden, verdiği o rahatsız edici hisden şikayetçi olduğum dönemlerde 'keşke bir şey olsa da bu durumdan anında beni kurtarsa' diye. İşte birileri sesimizi duydu ve kuru şampuanı üretti.

     Önceden kuru şampuan mı varmış, dediğinizi duyar gibiyim. Vakti zamanında ananelerimiz, annelerimiz pudra ile bu dertten kurtulmaya çalışırlarmış. Ben de bu yöntemi denedim. Kısa da olsa yardımcı oluyor pudra ama gün boyu kalıcılık sağlamıyor malesef. Bu sebepten kuru şampuan araştırmalarıma başladım hiç zaman kaybetmeden. Benim için birinci öncelik organik/bitkisel içerikli olması, sonra performansı, son olarak da fiyatıdıydı. Araştırmalarımın sonunda bitkisel içerikli, organik bir markanın kuru şampuanı olan 'Klorane Kuru Şampuan' a ulaştım hepinizin kulak aşinalığı olduğu içerik okuyucu bir internet sitesi goodguide.com dan. Sağlıklı içerik puanı diğer kuru şampuanlara nazaran oldukça yüksek, 10/6, siz de bu bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.



klorane-kuru şampuan-kuru sampuan-dry shampoo-sampuan-şampuan-shampoo-sorumelegininpusulasi-blog-blog yazari-türk blog yazari

     Gelelim işin mutfak safhasına! Bildiğiniz üzere şampuan, saç ilacı, bakım yapan yağlar haricinde saç diplerinize hiçbir şey (saç kremi, saç serumu, maskesi, spreyi,jöle vs.) sürmemeniz gerekiyor. Sürdüğünüz takdirde saçlarınızın nefes almasını engelleyerek dökülme, kaşıntı, kepeklenme ve yaralara yol açmış olursunuz. Kuru şampuan da saç diplerine uygulandığı için saç köklerini tıkamaması, nefes almasını engellememesi ve bunun için de biktisel içerikli olması lazım diye düşündüm. Bu testlerden geçen Klorane kuru şampuanı da gönül rahatlığıyla kullandığımı söyleyebilirim. 
Kuru şampuanı bölmelere ayırdığınız saç diplerine uzak mesafeden kullanırken saç dipleriniz bir anda bembeyaz oluyor ki bu da size yaşlandığınızda saçlarınızın nasıl görüneceğine dair ufak bir izlenim şansı veriyor çok kısa da olsa. Sonrasında saç diplerinize ufak ufak masaj yapmanız ve ardından taramanız yeterli oluyor.


klorane-kuru şampuan-kuru sampuan-dry shampoo-sampuan-şampuan-shampoo-sorumelegininpusulasi-blog-blog yazari-türk blog yazari


     Klorane kuru şampuan saç diplerinizdeki yağı emmeyi, saça hacim vermeyi vaad ediyor. Tüm bu vaadleri geçici olarak yerine getiriyor. Olumsuz yanları ise; kalıcı etki bırakmaması, saç diplerinde kaşıntı yapması, beyaz kalıntılar bırakması oldu. Bana göre puanı 10 üzerinden 5. Eczanelerden 35 TL gibi bir fiyata satın ladım. Her ne kadar sağlıklı içerikli olsa da bir kuru şampuan olarak görevini layıkıyla yerine getiremedi malesef. Bu sebepten; bu ürünü bitirdikten sonra tekrar satın almadım. Batiste'nin performasını daha başarılı buldum.


Avantajları;
*Bitkisel içerikli
*Saç diplerindeki yağı emiyor
*Saç köklerini tıkamıyor

Dezavantajları;
*Saç diplerinde kaşıntı yapıyor
*Saç diplerinde beyaz kalıntılar bırakıyor
*Fiyatı yüksek

*Gün içinde verdiği hacim kayboluyor
*Gün içinde saçın yağlanmasını durdurmuyor



     Kuru şampuanlar hakkında ne düşüyorsunuz? Hiç kuru şampaun kullandınız mı? Kullanmayı düşünüyor musunuz? Sizce de hayat kurtaran bir ürün mü? Düşüncelerinizi çok önemsiyorum ve aşağıya yorumlarınızı mutlaka bekliyorum ^^



Klorane kuru şampuanın internet sitesine ve nasıl uygulandığına buradan, facebook sayfasına da buradan ulaşabilirsiniz.


Bu ürün tamamen kendi imkanımla alınmış olup reklam değildir, sponsor tarafından gönderilmemiştir. Bu yazıda %100 kendi görüşlerim paylaşılmıştır.

6 yorum :

  1. Du bakalım bi deneyeceğim artık şu kuru şampuanlardan... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok işe yarıyorlar, tavsiye ederim :)

      Sil
  2. Klorane i teee ne zaman ben de yorumlamıştım. Sevmiştim ama tabi Batiste'in yanında bir hiç olarak kaldı. İyi ki icat edilmişler o konuda kesinlikle katılıyorum! Keşke Batiste in içeriği de iyi olsaydı:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle canım, Batiste nerde Klorane nerde...Keşke Batiste'nin de içeriği temiz olsaydı nispeten :( Kuru şampuanlar tam bir hayat kurtarıcı cidden, bak bugün sular kesik akşama kadar yokmuş, işte tam da böyle günlerde insanın en büyük dostu :)

      Sil
  3. Ben elidor un pembe olanına bayıldım, hem pratik hem de ekonomik^^ Bize de beklerim sevgilerle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Batiste kullanıyorum, memnunum ama Elidor'a da bakabilirim :) Tavsiyeniz için çok teşekkürler, hemen bakıyorum sayfanıza :)

      Sil

Fikilerlerini okumaktan keyif alıyorum ^^