Çarşamba, Ocak 06, 2016

{KOZMETİK} 2015'TE VAZGEÇEMEDİKLERİM BÖLÜM 1

     
2015 kozmetik-2015 cosmetics-2015 hits-2015 favori kozmetik-2015 vazgecemediklerim
   
     Merhaba! Şu fotoğrafa baktıkça 'Vay arkadaş! Ne Gündü!' diyorum içimden. Çılgınlık bu yaptığım resmen :D Aklıma geldi bir anda, 'Nasıl olur acaba?' dedim. 'Hadi!' dedim sonra, attım çantaya bir dolu ürünü, kar kış demeden yılbaşı günü sabahı başladım dizmeye şampuanı, fırçayı, ojeyi garip bakışlar altında. Haklılar tabi, normal değil bu yaptığım valla :P Satıcı sanan da oldu, 'Aaaaa yılbaşı ağacının altında hediyeler var bizim için!' diyen de. Bir yandan da çok soğuk hava, ellerim üşüdü, kar da çok güzel yağıyor ve her yer bembeyaz, sakin, huzurlu bir manzara. Ardından gelen bu gördüğünüz fotoğraflar. İşte bu fotoğrafların da hikayesi böyleydi... 

     2015 süprizlerle dolu bir yıl oldu benim için. 2016'nın da güzel süprizlerle geçmesini diliyorum. Bu süprizler kullandığım ürünlere de yansıdı, Japonya'dan aldığım birçok üründen çok sevdiklerim oldu. Bir sır vereyim mi? Bir sonraki yazım bunlarla ilgili olacak! Oley! :) İyi seneler diliyorum size de :)

     Yazı uzun olduğu için 3'e böldüm. Fotoğrafta görünen diğer ürünlerden 'Bölüm 2 ve Bölüm 3' yazımda bahsedeceğim.

2015 kozmetik-2015 cosmetics-2015 hits-2015 favori kozmetik-2015 vazgecemediklerim



     Fotoğrafın sol başından başlayayım o zaman. Benim 2015'te tanıştıp çok severek kullandıklarım, vazgeçilmezlerim, favorilerim, çok beğendiklerim şöyle;
     
     Keepu Saç Spreyi'ni Japonya'da satış danışmanın önerisiyle almıştım. Hem saçın şeklini çok iyi sabitleyen hem de saçı katur kutur yapmadan, sertleştirmeden sabitleyen mis gibi portakal kokan bir saç spreyi. Bitmek üzere, kesinlikle yenisini alması için hostes arkadaşımdan rica edeceğim.

     Batiste Kuru Şampuan, bendeki orjinal olan. Hacim vereni, vahşi olanı (wild) bir de bu orijinali kullandım. Orjinali gayet güzel başarılı. Denediğim kuru şampuanlar arasında en başarılı olanı. Bütün özgüleri, methiyeleri hak ediyormuş gerçekten. Acil durum kurtarıcısı, hele ki kış aylarında. Bittikçe alıyorum.

     İchikami Saç Şekillendirici Sprey, hem güneş ışınlarından koruyor hem saçın şekil almasını sağlıyor ister düz ister kıvırcık hem saçı yumuşak yapıyor hem de kolay taranmasını sağlıyor. Daha ne ister ki bu gönül! Yine Japon satış danışmanının önerisiyle aldım. Allah razı olsun ondan. Kullanmaya kıyamıyorum...

     Hipitch Makyaj Temizleme Yağı, bu ikincisi. Ödüllü bir ürün. Ten, göz ve dudak makyajını çıkarmada çok başarılı. Bir alkış da yağlı cildime sivilce, yağ butonu yapmadığı için gelsin :) Bitince yenisi mutlaka alacağım.

     Bioderma Sebuim H2O Miseler Su, dünyada en çok satılan, piyasadaki içeriği en temiz makyak temizleme suyu, sebuim için olanı ciltteki fazla yağı ve kiri de temizliyor. Normalini severek kullanıyorum zaten ama bu bir başka! Kaçıncı şişem bilmiyorum. Olmazsa olmaz!

     CB12 Ağız Çalkalama Suyu, 2015'in son demlerinde başladım kullanmaya. Başarılı bir ağız çalkalama suyu. Kokusuz ve güzel bir temizlik hissi veriyor. Bitince tekrar alacağım.

     Schwarzkopf Gül Yağlı Şampuan, ha bitti ha bitecek eli kulağında. Sadece kuaförlerde ve kuaför malzemeleri satan dükkanlardan/internet sitelerinden alınabiliyor. Kuaförümün önerisiyle almıştım. Saç ve saç derisi için üretilmiş bir şampuan. Saçımı neme doyuran, buram buram gül kokan bir şampuan bu! Büyük boyunu alacağım. Keşke içeriği de temiz olsaymış.

     Pure Beauty Temizleme Köpüğü, Kore'den bir arkadaşım hediye etmişti. İdda ettiği gibi güzel bir aydınlık veriyor cilde. Cildi germiyor. Günlük kullanıma uygun çok da bereketli bir ürün. Son 2-3 kullanımlık kaldı. Ne yazık ki aynısı ülkemizde yok. Sanırım bulup alma şansım yok, olsaydı tekrar alırdım. 


2015 kozmetik-2015 cosmetics-2015 hits-2015 favori kozmetik-2015 vazgecemediklerim

     Sigma Fırçalar, F80 fondöten, F40 allık, kontür, P80 kapatıcı, E25 karıştırma ve E05 eyeliner fırçaları resmen hayatımın bir parçası oldular. Dördürünü de çok severek kullanıyorum. Makyajın kalitesini arttırıyorlar. 

     Hakuhodo Fırçalar, J5523 şu meşhur karıştırma, J242G far fırçalarını aldım Japonya'daki mağazasından. Allah'ım böyle yumuşaklık, böyle bir kalite yok! Yetenekli fırçalarım diyorum ben onlara, adeta sihirli dokunuş yapıyorlar makyaja.

     The Balm Fırçalar, ben de 3 tane göz fırçası var. Ama en çok sevdiklerim 2 tanesi oldu; Give Crease A Chance karıştırma & far sürme, Crease Love and Happiness karıştırma & far sürme fırçları. Çift taraflı fırçalar. İdda ediyorum; bu fırçalar kadar hem yumuşak hem başarılı hem de indirimli halleri ile uygun fiyatlı fırçalar yok piyasada!


     Zoeva Fırçalar, bir Hakuhodo yumuşaklığında olmasa da uygulamadaki başarılarını çok beğendim. Severek kullanıyorum. Arkadaşım Prag'tan almıştı, ah bu arkadaşlarım olmasa ne yapardım bilmem :D 124 Grand Stippling fondöten, 221 Luxe Soft Crease meşhur karıştırma fırçasını severek kullanıyorum.  

     Fırçalar benim vazgeçilmezlerim. Onlar benim bebeklerim :D İyi fırça, kaliteli makyaj demek benim için. Sizin bana önerebileceğiniz fırçalar var mı? Varsa mutlaka yazın lütfen.

     Sizin 2015'te kullanıp memnun kaldığınız ürünler neler? Bana 'mutlaka şunu da dene!' dediğiniz ürünler varsa tavsiyelerinizi bekliyorum. Düşüncelerinizi çok önemsiyorum ve aşağıya yorumlarınızı mutlaka bekliyorum. Yazdıklarınızı keyifle okuyorum (:

Bu yazıda bahsedilen tüm ürünler tamamen kendi imkanımla alınmış olup reklam değildir, sponsor tarafından gönderilmemiştir. Bu yazıda %100 kendi objektif görüşlerim paylaşılmıştır.

4 yorum :

  1. Ahahah ilk resim harika! Dev çam ağacının dibinde favori ürünler <3 :)) Herkes şaşırmıştır tabi. Ben de oturduğumuz yerde böyle bi konsept yapmayı düşünüyorum bakalım (karlar eriyince aklına geldi..)

    Yaa saç şekillendirici ürünlerle bi benim aram yok sanırım:( Saça şekil verme özürlüsüysem demek ki..

    Makyaj temizleme yağını hemen googleladım hatta 2 türk blogda da çıktı incelemesi. Gözlerimden kalp fışkırdı! O ne harika ürün öyle! Benim de favorim oldu ben de yazcam :D :D Buarada kuzu banila clean it balm da harika iş çıkarıyo öneririm;)

    Yaşasın Biodermaaa <3 Ben o demirbaş olduğu için onu çekmedim:D Sebium'daki parfümü kaldırsalardı bi hayırlısıylan..

    CB12 ağız çalkalama suyu ülkemizde var mı? Ben hiç görmedim sanırsam bunu

    Schwarzkopf, Kerastase, Loreal BC in biçok saç bakım ürünü, şampuanını merak ediyorum ama dediğin gibi içerikleri iyi değil, etkileri çok iyiyse denemeye değer ama^^

    Pure beauty nin o köpük watsons'ta yok muydu yeaaa? Ben mi uydurdum:D

    Zoeva fırçaları çok merak ediyorummm sipariş vercektim hatta biara ama gümrüğe takılır diye tırstım. Prag'da filan da satılıyor muymuuuş! Sadece Almanya diye biliyordum nedense. Çok üzüldüm buna:( Annemler Prag'a gittiğinde isterdim hepsinden:(( Neyse artık aklımda=)

    Bi sonraki partı merakla bekliyoruuum^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyyy unutulmaz bir andı :D Gittim bir de günün en kalabalık olduğu saatte çektim :D Ahahahhaha kar eksik olmaz oralardan gene çekersin ;)

      Estafurullah canım, öyle demeyelim de üzerine düşsen eminim ki hakkını layıkıyla verirsin :)

      Makyaj temizleme yağları benim de geç tanıştığım ama çok sevdiğim favorim oldu. Evet evet biliyorum okumuştum o blogtaki yorumları, gerçekten çok başarılı. Ahhh siparişini vermiştim ama arkadaşım Kore'de bulamamış sanırım her yerde bulunan/satılan bir şey değil internetten alırım belki :) Teşekkür ederim kuşum önerin için :*

      Bioderma ya ahhhhh! Hayır sanki buram buram parfüm kokuyor mis gibi olsa anlayacağım da öyle matah bir kokusu da yok keşke hiç olmasa içinde :(

      Ben en yakın eczaneden aldım ama her yerde yok mu acaba bilemedim şimdi :/ İstersen alıp yollayabilirim canım;)

      Profesyonel serileri gerçekten başarılı olabiliyor, içerikleri pek temiz değil ama ihtiyaca göre dönemsel kullanılabilir.

      Ya bir tane gördüm ben Pure Beauty köpük temizleyici ama aynı değildi malesef.

      Zoeva fırça alacaksan kesinlikle isminde ''soft'' ibaresi olanları tavsiye ederim. Genel kalitesi güzel yani ben beğendim. Arkadaşım Prag'taki Douglas'ta görmüş, hemen bana haber verdi öylelikle alabildim. Biraz şansa oldu yani. Ama üzüldüm ya tüh annenler bir güzel alabilirmiş aslında, neyse sağlık olsun diyelim.

      Bir sonraki part bugün geliyor! İhihihihiih :D

      Sil
  2. Harika dusunmussun, fotograflar cok guzel :) Agiz calkalama suyundan Kruidvat'ta gormustum, digerlerine gore fiyatinin fazla olusu aklimda kalmis sadece. Sen begendigine gore bir dahaki gidisimde inceleyecegim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Güzel bir ağız çalkalama suyu, iyi bir temizlik hissi veriyor, hassasiyet de yaratmadı. Burada da fiyatı biraz yüksek ama başarılı buldum ben :)

      Sil

Fikilerlerini okumaktan keyif alıyorum ^^