Pazartesi, Aralık 14, 2015

{KOZMETİK} JAPONYA'YA GİTMEDEN ÖNCE NELER ALDIM?

     
japonya-kozmetik-alışveriş, mamacım-japan-cosmetics-haul- mamacim-sorumelegininpusulasi-sorumeleğininpusulası-pusula-compass

     Merhabalar! Japonya'ya gitmeden önce biten birkaç ürünü alayım istedim. Ne olur ne olmazcıyım biraz sanırım :D Dedim şimdi belki orada bulamam, ya da bulurum ama tam istediğim gibi bir şey olmaz ya da zaman kalmazsa diye gitmeden önce bulunsun istedim. Mamacım'dan siparişimi verdim. 

   

 İlk olarak; Organix Argan&Shea Butter şampuanını aldım. Yanlış hatırlamıyorsam 2 ya da 3 kez bitirdim. Organix'in en çok sevdiğim şampunlarından biri. Arındırması ve nemlendirmesi başarılı. Organix'in şimdiye kadar 5 çeşit şampuanını kullandım. Çok acayip; ya çok seviyorum ya da hiç sevmiyorum. Ortası yok.
      
     La Roche Posay Hydraphase Intense Yeux göz çevresi kremini aldım. Ayyyyyy göz kremi, göz çevresi nemlendiricisi demeyin hiç! :D Neler çektiğimi bir Allah bir de canım Ezgi biliyor.... Ne kremmiş ya, aylarca ara, araştır, Ezgi'nin kafasını şişir :D Tester al, onu dene bunu dene yılan hikayesine döndü :D Sonunda içeriği temiz, nemlendirmesi başarılı, uygun fiyatlı, dermokozmetik bir göz kremi buldum Ezgi'nin sayesinde. Sevgili Ezgi'ye selam olsun bu yazım!

     La Roche Posay Keruim Ds şampuanı aldım. Yakınımızdaki bir eczacı önermişti bu şampuanı, eşimin saç derisindeki kepeklenme için, Hamadi şampuanla birlikte almıştık. Bir kutu bitirdi can cağazım, ikincisini de kendim için aldım.

Mamacım'dan siparişlerim bu kadardı. Çanta, duş jeli ve diğer testerları da siparişimle beraber göndermişler. Tek tek fiyatlarını şimdi hatırlamıyorum ama hepsine 104 lira ödedim. Eğer internetten alışveriş yapacaksam ilk buraya bakıyorum. Bugüne kadar hiçbir sorun yaşamadım. Hatta neden bu kadar ucuz olduklarını merak edip iletişime geçtiğimde; sitenin kurucusunun eczacı olduğunu, hatta karı-koca eczacı olduklarını ve mevcutta da bir eczaneleri olduklarını, kar amacı gütmediklerini söylediler. İçim rahat etti sonrasında, sık sık alışveriş yapar oldum. Bugüne kadarki siparişlerim 2 günde elimde oldu. Kredi kartıyla alıyorum, bir sıkıntı yaşamadım. Paketlemesi çok sağlam ki benim çok titiz olduğum bir konudur. Ve aldıklarımın son kullanma tarihleri hep çok ileri tarihler oldu. Müşteri hizmetlerine kolayca ulaşabildim ve gerçekten kibarca yanıtladılar sorularımı. Kime tavsiye ettiysem çok memnun kaldılar. Arkadaşım Çilem internet alışverişi yapmaz pek, benden almamı ister, o bile alıştı artık. Keza Sevgili Ezgi'ye tavsiye ettikten sonra o da memnun kalarak alışveriş yapmaya devam ediyor. 


Diğerlerini ise Watsons, Rossmann, Gratis, Migros'tan karışık bir şekilde aldım.



japonya-kozmetik-alışveriş, mamacım-japan-cosmetics-haul- mamacim-sorumelegininpusulasi-sorumeleğininpusulası-pusula-compass

     Defans SinekKovan bitki özlü koruyucu spreyi aldım. Malum Japonya'nın börtü böcekleri çok meşhur. Hayatınızda hiç görmediğiniz uçan devasa sinekler, böcekler görebilirsiniz. Böcek ısırmlarına karşı alerjisi olan biri olarak böyle bir şey almam farz olmuştu. 

    Solait Self Tan Wipes yani; bronzlaştırıcı mendil aldım. Bronzlaştırıcı spreylerden kendi tenime uygun olan rengi bulamadım, Watsons'taki çalışan arkadaş çok tavsiye edince, fiyatı da 3 lira olunca alayım dedim. İlk defa böyle bir suni bronzlaştırıcı kullandım. Etkisinden memnun kaldım yaz boyunca.


     Axentia makyaj malzemesi organizeri ni aldım Tedi'den. Bu tarz düzenleciyiler çok kullanışlı oluyor. Severek kullanıyorum.

     Selpak mentollü cep mendillerini böyle 10'lu paketlerde alıp sık kullandığım bütün çantalarımın içine atıyorum. Yalnız mentollü olduğu için girpken kullanmamak lazımmış :( Nerden mi biliyorum? Tecrübeyle sabit :)

     Watsons yuvarlak makyaj temeizleme pamuğundan kaç paket bitirdim. Bütün markaları denedim, benim en çok sevdiğim bu pamuklar oldu. Bittikçe alıyorum.

     Watsons losyon tübü; aslında kısacası boş kapaklı tüp işte! İçine duş jeli koyarım diye düşündüm Japonya'da kullanmak için. Akma yapmaması gönlümü çaldı. Eklips'inkiler hep akıyıtor sinir oluyorum :/

     Japonya'ya gitmeden aldıklarım bu kadardı. Bir de oradan aldıklarımı anlatacağım bir sonraki yazımda. Siz seyahate gitmeden önce alışveriş yapanlardan mısınız? Neler alıyorsunuz? Benimle paylaşın lütfen, merak ediyorum ^^ Düşüncelerinizi çok önemsiyorum ve aşağıya yorumlarınızı mutlaka bekliyorum. Yazdıklarınızı keyifle okuyorum (:


Bu ürünler tamamen kendi imkanımla alınmış olup reklam değildir, sponsor tarafından gönderilmemiştir. Bu yazıda %100 kendi görüşlerim paylaşılmıştır.

12 yorum :

  1. La Rochey Posay'ın o teneke kutuda olanı yüz spreyi mi acaba? Mineralli bir yüz spreyi olacaktı, ben onu çok merak ediyorum da eğer kullandıysanız sorabilir miyim?
    Bir de göz kremini merak ettim. Güzel mi çok?
    Güle güle kullanmalar diliyorum, harika bir alışveriş olmuş. Mamacım'ı aklımda tutacağım, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Termal su diye geçiyor, evet yüz speyi de denilebilir :) Evet zaten mineralli termal su, doğal kaynak suyu yani tavsiye ederim zararsız :)

      Gerçekten güzel bir göz kremi, eğer göz çevreniz kuruysa kış için değil yaz için daha uygun olabilir diye düşünüyorum.

      Çok teşekkür ederim :)

      Sil
  2. La Roche Posay şampuanı ile ilgili bilgiler için çok teşekkürler, bende de kepeklenme var en kısa zamanda deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim ne demek :) Deneyimlerseniz yorumlarınızı benimle paylaşın lütfen, merak ederim :)

      Sil
  3. Kuzucum senin saçlar kuru mu? Organix in şampuanlarından genelde memnun kalıyo kullananlar ama ülkemizdeki fiyatları gereksiz pahalıymış diye yanaşmıyorum ben pek. Mamacim da iyi bi indirime girerse başka bi türünü deneyeyim argan yağı hemencecik söndürüyo benim saçları:/
    Aahahah ah şu kreeeem! Ben onu çoktaan aldın bu 2. sandım fotoyu ilk görünce:D Yorumlarını merakla bekliyorum kuzucum ona göre benim de şu yeni aldığım bitince onu deneyebilirim^^
    Ya aynen mamacim i İYİKİ önermişsin Özlem! Sadece ordan alışveriş yapıyorum ben dermokozmetikte. Ben de hep onu önerir oldum. Sahiplerinin eczacı olması, kargonun hızlı, ürünlerin skt lerinin uzun olması, testerlar, ilgili müşteri temsilcisi. Daha nooooolsun <3 Diğer sitelerle ilgili hep şikayetler okuyorum çünkü..
    Yaaa Japonya benim resmen fobilerimin ülkesiymiş:"( Yazdıklarını okurken ağlicaktım az daha. Benim aşırı deprem ve bö... fobim var. İnanılmaz derecede ikisi de abartı seviyede:( Defans etkili oldu mu bari:((
    Tedi keşke Ankara'da da olsaydııı organizerları güzelmiş^^
    Oyy mentollü gripken fena yakıyoo:)) Çiçek kokulu da bana aşırı kimyasallı zararlı geldi. En güzeli sadesi aslında. Bir de watsonstan üstü macaronlu peçetelerden aldım çok şirin duruyorlardı bakalım inşallah burnumu deşmez..kısmet:))
    ayy ben de eklipsten almıştım travel set mi neydi. daha kullanmak nasip olmadı ama akıtıyo dedin ya bitti gözümde şuan önyargılıyım epey:))
    Ben de yolculuğa çıkmadan temel şeyleri alıyorum genelde. mini boy saç kremi, krem kapları, erkuta mini boy köpük, kendime ped filan. Ayy bi sonraki yazıyı heycanla bekliyorum^^ ben resmen roman yazdım artık gideyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım ya, dipleri yağlı uçlara doğru kuru :( O yüzden nemlendirici özelliği olan şampuanların kullanmaya başladım. Aynen çok pahalı dolardan dolayı Mamacım'da daha uygun. Argan yağı benim de saçlarımı hızlı yağlandıryor malesef :( Şampuanda öyle bir sorun yok Allah'tan :)

      Ahahahhaha :) İkincisi değil ama bitmek üzere, bence al ama yazın kış için biraz yetersiz kalabilir hele ki Van'ın soğuk havalarında.

      Ben de internet alışverişinde tedirgin olurum hep, Mamacım'dan pek şaşmıyorum o yüzden. Bir de bir site daha duydum 'dermokozmetika' uygun fiyat, hızlı kargo, güvenilir bir kurum ve tester konusunda alışveriş yapanlar memnun kalmışlar. Belki bir gün oradan da alışveriş yapabilirim bilemiyorum.

      Ya evet doğru senin biliyorum bö... fobin olduğunu. Allah'tan kötü bir şey yaşamadım yani. iyi ki almışım dedim, çok etkili oldu evet :)

      Tedi her yerde olsa keşke :( Ama istediğin bir şey olursa benim eve çok yakın şubesi var alırım senin için tatlım :)

      Haklısın valla doğru, en güzeli sadesi gerçekten. Aaaa evet görüyorum onları ama nasıl hiç bilmiyorum :/

      Ne zaman seyahate çıksam defalarca şans verdim hep aktı, ağız kısmını bantladım yine aktı aldığıma pişman oldum :(

      Yolculuk için minik boylu şeyler yerden kazanç sağlıyor iyi oluyor aynen :)

      Sen roman yaz hiç bitmesin ben hep okurum ki..... <3

      Sil
    2. :-* <3
      Saç tipimiz kısmen benziyormuş. Ben saç kremi yerine haftada 3 filan saç maskesi kullana kullana yumuşattım epey:) saç diplerim için de çabuk yağlanan saç tipli şampuanları kullanıyorum:)
      Hıııı göz kremi pek bana ve şartlarıma uygun değilmiş:/ :p
      Portakalrenginden sana mail geldi mi? Denedin mi hiç onu kuzu?
      Çok teşekkür ettim^.^

      Sil
    3. Saç maskesi olarak hindistan cevizi yağı mı kullanıyorsun?
      Portakalrengi? Hmm yok ilk defa senden duydum şimdi ne ki o? 'Meraklı sorular' ahahahha :P
      Rica ederim ne demek :)

      Sil
    4. Yaa ben hindistancevizi yağından çok verim alamadım. Düzgün kullanmadım tabi onu itiraf ediyorum. Uygun şekilde de kullanmadım:/ İnşallah üşenmezsem yeniden başlamak istiyorum:))saç maskesi olarak bittikçe yeni bir maske alıyorum şimdi mesela john frieda nın kırmızı kutuda olanını kullanıyorum. Ankara'ya gittikçe de hc ovex. ama o biraz ağırlaştırıyo:/
      portakalrengi de yeni bir dermokozmetik sitesi. bazı bloglarda yazısını gördüm de haberin var mı diye sana sorayım dedim:) sen de çünkü ürünlerle ilgili hassas, seçici oluyorsun diye:-*

      Sil
    5. Bak sana şöyle güzel bir tavsiye verebilirim, ben denedim yumuşacık oldu saçlarım. Bu tarz saç bakım yağlarını uygulanan bölgeye daha fazla nüfuz etmesini sağlamak için sıcakken uygulamak lazımmış. Ben de yaklaşık 1 yemek kaşığı kadarını benmari usulü ile eritip az soğumasını bekledikten sonra ılık ve sıvı haldeyken saç uçlarıma doğru sürüp 4-5 saat beklettim. Yıkarken bile o yumuşaklığı hissetim ki kuruduktan sonra nasıl yumuş yumuş, neme doymuş saşlarım oldu anlatamam. Normal ellerimde ısıtarak sürmem ile benmari usulü eritip ılıkken sürmem arasında bariz bir fark var oldu. Bir de böyle denemeni şiddetle tavsiye ediyorum :)
      :D :D :D Sen söyledikten sonra Portakalrengi.com 'un bir yılbaşı çekilişine katıldım ve kazanmışım inanamıyorum bu kadar denk gelir yani :D

      Sil
  4. Heheheh vala portakalrengi ballısın=)
    Yaa evet bikaç yerde daha okudum sıcak uygulayın ve düzenli uygulayın diye. haftada 1 mi yapıyosun bikaç defa mı? ben de yarın bi deneyeyim bakalım sıcak şekilde^^ çok teşekkür ettim kuzuuu:-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ehehehhe :D Aslında Hiç şansım yoktur böyle şeylerde ben de şaşrıdım :D
      Haftada bir yapmaya çalışıyorum kuşum, bekletebildiğim kadar bekletiyorum :)
      Rica ederiz efendim ne demek her zaman :)

      Sil

Fikilerlerini okumaktan keyif alıyorum ^^